Bugün kulinar və fud-bloqer İlahə Məmmədova ilə görüş olacaq

0

6 iyun tarixində “Özünü YARAT!” proqramı çərçivəsində kulinar və fud-bloqer İlahə Məmmədova ilə görüş keçiriləcək.

Bizim qəhrəman xanım çox unikal bacarığa malikdir. O, çox asanlıqla öz bloqunun oxucusunu yaratdığı “möcüzəli aləmə” apara bilir. İlahə burada hazırladığı taamlar haqqında çox gözəl və pozitiv şəkildə yazmaqla yanaşı, şəxsi təcrübəsindən götürdüyü, həddən artıq duzlanmadan, şəkər kirşanənin səpilməsinə qədər müxtəlif, zəngin “həyat reseptlərini” də bölüşür… Bütün bunlar, İlahənin xanım oxucularının öz bacarıqlarını reallışdırmağa, ideyalarını həyata keçirməyə stimullaşdırır.

İlahə Məmmədovanın 23 yaşı var. O, Bakı Dövlət Universitetinin Beynəlxalq münasibətlər və iqtisadiyyat fakültəsini bitirib. Hal-hazırda, Birləşmiş Millətlər Təşkilatının Ərzaq və Kənd Təsərrüfatı Təşkilatında (FAO) çalışır. 5 illik bloqçuluq fəaliyyətində İlahə Məmmədova NARGIS, FUROR, baku-eto.az onlayn-jurnallarında öz kulinariya rubrikalarını aparıb və bir sıra yerli, habelə beynəlxalq şirkətlər ilə əməkdaşlıq edib. İlahənin təcrübəsinə qida mövzusuna həsr edilmiş “Milan EXPO 2015” beynəlxalq sərgisində Azərbaycan pavilyonunun təqdim edilməsinə hazırlıq işləri üçün italyan komandası ilə fəaliyyət də daxildir. Bu yaxınlarda isə, İlahə, Rusiyanın “Pyatnisa!” telekanalında yayımlanan “Yeda, ya lyublu tebya” (Yemək, mən səni sevirəm) verilişi çərçivəsində doğma Azərbaycan mətbəxini təmsil edib.

2014-cü ildə, İlahə ilk dəfə özünü “BISQUE” kafesində “Zavtraki ot İli” aksiyası çərçivəsində peşəkar mətbəxin önündə sınadı. Bundan sonra, Bakının bir çox kafe və restoranları İlahəni ustad dərslər keçirməyə və menyunun hazırlanmasında iştiraka dəvət etməyə başladılar. 2016-cı ildə, İlahə özünü şirniyyatçı qismində də sınadı: o, 9 aylıq analıq məzuniyyət dövründə nə az, nə çox – 250-dən yuxarı tort, 300-dən çox isə desert satmağa müvəffəq oldu.

Biz, İlahə ilə yaradıcılıq planlarının həyata keçirilməsi, hobbinin uğurla gəlir mənbəyinə çevrilməsi, həmçinin bizi şəxsiyyət kimi formalaşdıran xarakterin, cəmiyyətin, vəziyyətlərin və şəraitlərin rolu kimi mövzular ətrafında bəhs edəcəyik. Tədbirin qonaqları, İlahəyə onları maraqlandıran sualları verə və onunla öz ideyaları ilə bölüşə biləcəklər.

6 iyun, 19:00
Giriş sərbəstdir

_________
6 июня в рамках программы “Создай себя” состоится встреча с кулинаром и фуд-блогером Илахой Мамедовой.

Наша героиня обладает уникальным умением легко переносить читателя блога в свой уютный мир, где она не только красиво и с позитивом пишет о еде которую готовит, но и делится жизненными рецептами, выведенными из собственного порою пересоленного, а порою сдобренного сахарной пудрой опыта, мотивируя своих читательниц к самореализации и претворения своих идей в реальность.

Иле 23 года. Она окончила факультет Международных Отношений и Экономики Бакинского Государственного Университета; на данный момент работает в Продовольственной и Сельскохозяйственной Организции Объединенных Наций.
За 5 лет блогинга Иле довелось вести свои кулинарные рубрики в онлайн-журналах NARGIS, FUROR, baku-eto.az и сотрудничать с разными местными и международными компаниями. За плечами стоит опыт работы с итальянской командой для подготовки азербайджанского павильона к представлению на международной выставке Milan EXPO 2015, посвященной теме питания, а недавно Иля представляла Азербайджанскую кухню в рамках передачи «Еда, Я Люблю Тебя», транслируемой на российском канале “Пятница”. В 2014 году впервые попробовала себя за станком профессиональной кухни в рамках акции “Завтраки от Или” в BISQUE Сafe, после чего ее начали приглашать проводить мастер-классы и участовать в разработке меню многих заведений Баку. В 2016 она побывала даже в шкуре кондитера, успешно продав за 9 месяцев декретного отпуска более 250 тортов и 300+ десертов.

Мы проведем с Илей беседу на тему воплощения творческих замыслов, успешного претворения своего хобби в источник дохода, а также о роли характера, общества, ситуаций и обстоятельств, формирующих нас как личностей. Гости смогут задать интересующие их вопросы и поделиться своими идеями.

6 июня, в 19:00
Вход свободный