Festivalın ziyarətçiləri üçün bu, müxtəlif regionların şərablarının və yeməklərinin dadına baxmaq, görkəmli ekspertlərin, aşpazların, barmenlərin ustad dərslərində iştirak etmək, həmçinin italyan rəssamları ilə qastronomik nahar/şam yeməklərində və tədbirlərdə iştirak etmək üçün əla fürsətdir.
Biznesdən İstehlakçıya
İyunun 25 və 26-da Festival ictimaiyyət üçün açıq olacaq. Ziyarətçilər Bakının mərkəzində yerləşən ən prestijli biznes mərkəzlərindən biri olan Landmark-ın daxilində nəzərdə tutulmuş Ekspo zonasına sərbəst daxil ola, yemək və şərab məhsullarının dadına baxa, italyan aşpazlarının hazırladığı ləzzətli yeməklərin dadına baxa, sənaye mütəxəssisləri ilə ictimai müzakirələrdə iştirak edə, alış-veriş edə bilərlər. Bir çox iştirakçı şirkətlər tərəfindən təklif olunan məhsullar/xidmətlər, italyan barmenləri tərəfindən hazırlanmış musiqi və fantastik aperitiflərdən həzz alın, heyrətamiz bədii tamaşalarda iştirak edin.
İtalyan mədəniyyətinin ən yaxşısına qərq olmaq üçün unikal fürsət!!!
Saat: 12:00
Daha ətraflı:
https://www.italia.az/italian-piazza/festival
Proqram:
19.00 - 22.00
ULDUZLAR ALTINDA - MUSİQİ VƏ ŞƏRAB
Dəvətlə
Xanlıq Restoranı. Bakının ulduzlu səması altında İçərişəhərin gözəl mənzərəsində ekspert oenoloq Marko Katelani tərəfindən təqdim olunan İtalyan şərablarının regional ənənələrinə səyahət.
10.00 - 13.00
Aşpaz EMANUELE MONGILLO İLƏ ŞOUKİŞ MASTER KLASS
Dəvətlə
CASA (Azərbaycan Kulinariya İncəsənət Mərkəzi). İtaliya məhsullarının mükəmməlliyi və keyfiyyəti, Italia Piazza səhnəsində məşhur aşpaz Emanuele Mongillo tərəfindən eksklüziv canlı şouda yeməklər vasitəsilə vurğulanır. Tədbir mərkəzin peşəkarlarına və tələbələrinə həsr olunacaq. Master-klass üçün nəzərdə tutulan menyuya pomidor salatı (xırtıl qırıntıları, kərəviz jeli, doldurulmuş pomidor, buzda soğan), hisə verilmiş ördək döşü kakaolu qəhvə və qara truffle, nori dəniz yosunu və dəniz məhsulları qarışığı makaron pesto ilə tamamlanacaq.
14.00 - 17.00
Aşpaz PİZZAİOLO ALEKSANDR SLUTU İLƏ BİZƏ MASTER KLAS GÖSTERİN
Dəvətlə
CASA (Azərbaycan Kulinariya İncəsənət Mərkəzi). Bu, aşpaz Pizzaiolo Aleksandr Slutu ilə qədim pizza hazırlama sənətini kəşf etmək üçün bir fürsətdir. Klassik "Margherita" (pomidor, reyhan, mozzarella, parmezan, evo yağı) və "Marruzzella" (rukkola, evo yağı) ilə başlayan iki növ xəmir və 5 fərqli resept vasitəsilə master-klass iştirakçılarına danışacaq çoxəsrlik ənənə. təzə pomidor, prosciutto, stracciatella, parmesan lopaları, balzam sirkəsi kremi və evo yağı). Həmçinin "Marinara Sbagliata" (pomidor, stracciatella, hamsi, reyhan, taggiasche zeytun, reyhan, kapari, sarımsaq, evo yağı, keklikotilik), "Scugnizzo Calzone" (pomidor, mozzarella, bişmiş vetçina, ricotta, parmesan, reyhan, evo yağı) və "Indiavolata" (pomidor, mozzarella, pepperoni,
14.00 - 19.00
B2B QASTRONOMİK EXPO
Qeydiyyatdan Sonra
Orientir Rotunda. Böyük sərgi meydançasında italyan istehsalçıları, yerli idxalçılar və distribyutorlar və aqro-ərzaq sektorunda fəaliyyət göstərən digər şirkətlər öz məhsullarını/xidmətlərini potensial tərəfdaşlara təqdim edə biləcəklər. Şəxsi otaqlar şirkətlərə eksklüziv B2B görüşlərinin təşkili üçün veriləcək. Tədbir yalnız peşəkarlar üçün əlçatan olacaq.
15.00 - 16.00
MADE IN İTALY AZƏRBAYCAN İLƏ GÖRÜŞÜR: İTALYANIN AQRO ƏRZAQ SEKTORUNUN TƏQVİMİ ÜÇÜN ÇƏRƏKLƏR VƏ PERSPEKTİVLƏR
Qeydiyyatdan Sonra
Landmark - Konfrans Zalı. Ca' Foscari Universitetinin eksperti İtaliya və onun ərazilərində istehsal olunan məhsulların Azərbaycan bazarında necə təbliğ olunacağını izah edəcək seminar keçirəcək.
16.00 - 17.00
İTALYA YEMƏKLƏRİNİN VƏ ŞƏRƏBİNİN RƏQƏM DÜNYASINDA TƏQDİM EDİLMƏSİ: DİJİTAL, ÇOXKANALLI VƏ HEKAYƏLƏRİN MARKETİNGİ
Qeydiyyatdan Sonra
Landmark - Konfrans Zalı. Ca' Foscari Universitetinin eksperti yeni media vasitəsilə qida və şərabın necə təbliğ olunacağını nümayiş etdirəcək seminar keçirəcək: rəqəmsal marketinq, çox kanallı marketinq və İtalyan yeməkləri və şərabının təkmilləşdirilməsi üçün hekayələr.
19.00 - 21.00
DIEGO FERRARI İLƏ İTALYAN APERİTİFİ
Giriş haqqı var
Landmark Pool Bar Sundance (9-cu mərtəbə). Yalnız peşəkarlar üçün, peşəkar italyan bartendi Dieqo Ferrari tərəfindən hazırlanmış möhtəşəm aperitiflərdən dadmaq və istirahət etmək üçün unikal fürsət.
21.00 - 02.00
İTALİYAN BARTENDER QONAQLARI DIEGO FERRARI & MARCO DONGİ İLE PARTİYƏNDƏN SONRA İTALYA PİAZZASI
Giriş haqqı var
Landmark The Orange Grove Rooftop. Bakının ən dəbli klubunun isti atmosferində iki ən yaxşı italyan barmenləri Dieqo Ferrari və Marko Dongi ən yaxşı italyan kokteyllərinin hazırlanmasında çıxış edəcəklər... qaçırılmaması lazım olan duyğusal təcrübə.
12.00 - 18.00
B2C QASTRONOMİK EXPO
Pulsuz Giriş
Orientir Rotunda. Tədbir ictimaiyyət üçün açıq olacaq. Böyük bir sərgi ərazisində İtaliya istehsalçıları, yerli idxalçılar, distribyutorlar və Aqri-Qida sektorundakı digər şirkətlər öz məhsullarını/xidmətlərini ziyarətçilərə təqdim edə/sata biləcəklər. Food-kortda Bakıda ən yaxşı italyan aşpazları qonaqları xüsusi təamlarla sevindirəcəklər. Hello Italy Public Talks proqramı zamanı müxtəlif sahələr üzrə ekspertlər İtalyan mükəmməlliklərinin sirlərini ictimaiyyətlə bölüşəcəklər. Ziyarətçilər qayğısız və mehriban atmosferdə ən yaxşı şərablardan, kofedən, aperitiflərdən həzz almaq imkanı əldə edəcəklər.
13.00 - 15.00
İTALYA AŞPAQLARI İLƏ POP-UP
Pulsuz Giriş
Orientir Rotunda. Sevinc ab-havası, ağız sulandıran yeməklər və içkilər sizi 26 iyunda xüsusi təşkil olunmuş İtalyan Piazza Qida Festində həzz ala biləcəyiniz səs-küylü İtaliya küçələrinə aparacaq. Qürur hissi ilə bildiririk ki, 3 italyan aşpazını bir araya gətiririk: Scallini restoranından Elio Bevilacqua və Massimo Fuse, Fairmont otelindən Roberto Zizi sizin zövqünüz üçün İtalyan mətbəxinin şah əsərlərini hazırlamaq üçün!
13.00 - 17.00
İTALYAN ŞƏRƏB TURU
Pulsuz Giriş
Şərab dequstasiyası, Hədiyyə qutuları.
14.00 - 15.00
SALAM İTALİYA: DELONGHI BRENDİ BARİSTA OLQA SAZONOVA İLƏ İCTİMAİ SÖNÜŞÜM
Pulsuz Giriş
Nə deməkdir dadlı qəhvə.
14.00 - 16.00
DIEGO FERRARI İLƏ BARTENDİNG MASTER KLASINI GÖSTƏRİN
Qeydiyyatdan Sonra
Landmark Rooftop (22nd Floor). Low ABV Cocktail for years it has been one of the most famous trends, a new point of view on cocktails. You will see, analyze and discover how the world of Low Abv was born and how to serve it in the best way. You will study the past, learn how to calculate the Abv and find out how to serve it.
15.00 - 16.00
HELLO ITALY: PUBLIC TALKS WITH DIEGO FERRARI
Free Admission
Landmark Rotunda. Aperitif and Italy .... where it comes from, how it develops and how it is served. You will discover the most popular cocktails drunk during this time of day and understand its evolution.
15.00 - 16.00
HELLO ITALY: PUBLIC TALKS WITH ITALIAN PIAZZA AMBASSADOR MADINA GULIYEVA
Free Admission
Landmark Rotunda. How to set up the table in Italian style for a successful aperitif!! Owner of the famous local decoration agency “Cozy by Madi”, Madina Guliyeva will share with us her secrets of a successful table set-up to experience the real Italian atmosphere at your feast.
20.00 - 00.00
GALA DINNER - CULTURAL CONTAMINATION BACK TO BACK EMANUELE MONGILLO vs. FERHAD SHAHVERDIYEV
Entrance Fee
Landmark Caspian Restaurant (20-ci mərtəbə). İtaliya və Azərbaycan arasında qədim kulinariya ənənələrində də ifadə olunan möhkəm dostluq bağını qeyd etmək üçün çox xüsusi şam yeməyi. Festivalın ulduz qonağı, tanınmış “Balzi Rossi” restoranının məşhur baş aşpazı CASA-nın peşəkar azərbaycanlı aşpazı Fərhad Şahverdiyevlə ənənə və innovasiyanı iki ölkənin tipik məhsulları ilə birləşdirən yeməklərdən ibarət dördəlli menyu hazırlayacaq. Hər bir yemək İtaliyanın ən yaxşı şərab zavodlarından zərif şərablar seçimi ilə birləşdiriləcək. Zalı və qonaq masalarını danılmaz azərbaycanlı dekorator Mədinə Quliyeva bəzəyəcək. O, öz əsərləri ilə orijinal italyan və Azərbaycan mənzərələrinin sehrli ab-havasını oyadacaq. Axşam proqramını zənginləşdirmək üçün, zalda istedadlı azərbaycanlı dizaynerlər tərəfindən hazırlanmış geyimlərlə birləşdirilmiş ən nüfuzlu brendlərin gözəl italyan zinət əşyalarının baqaj şousu olacaq. Bütün Bella Vita həvəskarları üçün unikal və unudulmaz hadisə.
12.00 - 18.00
B2C QASTRONOMİK EXPO
Pulsuz Giriş
Orientir Rotunda. Tədbir ictimaiyyət üçün açıq olacaq. Böyük bir sərgi ərazisində İtaliya istehsalçıları, yerli idxalçılar, distribyutorlar və Aqri-Qida sektorundakı digər şirkətlər öz məhsullarını/xidmətlərini ziyarətçilərə təqdim edə/sata biləcəklər. Food-kortda Bakıda ən yaxşı italyan aşpazları qonaqları xüsusi təamlarla sevindirəcəklər. Hello Italy Public Talks proqramı zamanı müxtəlif sahələr üzrə ekspertlər İtalyan mükəmməlliklərinin sirlərini ictimaiyyətlə bölüşəcəklər. Ziyarətçilər qayğısız və mehriban atmosferdə ən yaxşı şərablardan, kofedən, aperitiflərdən həzz almaq imkanı əldə edəcəklər.
13.00 – 17.00
İTALYAN ŞƏRƏB TURU
Pulsuz Giriş
Şərab Dequstasiyası Hədiyyə Qutuları.
13.00-15.00
İTALYA AŞPAQLARI İLƏ POP-UP
Pulsuz Giriş
Orientir Rotunda. Sevinc ab-havası, ağız sulandıran yeməklər və içkilər sizi 26 iyunda xüsusi təşkil olunmuş İtalyan Piazza Qida Festində həzz ala biləcəyiniz səs-küylü İtaliya küçələrinə aparacaq. Qürur hissi ilə bildiririk ki, 2 italyan aşpazını bir araya gətiririk: Dolce Vita-dan Roberto Basei və Marriott küncündən Domenico Nicolino İtalyan mətbəxinin şah əsərlərini sizin zövqünüzə hazırlamaq üçün!
14.00 - 15.00
SALAM İTALİYA: AYGÜN ATAEVA İLƏ AZƏRBAYCAN ŞƏRABLARINDA İTALYAN ÜSZÜLÜ İCTİMAİ SÖZLƏRİ
Pulsuz Giriş
15.00 - 16.00
SALAM İTALİYA: LAVAZZA BARISTA İLƏ İCTİMAİ DANIŞMALAR
Pulsuz Giriş
Orientir Rotunda. Qəhvə üçün beş ən yaxşı İtalyan resepti! Əminik ki, bir əsrdən artıq qəhvəqayırma tarixi olan məşhur İtalyan qəhvə brendi “Lavazza” sizlərə yaxşı tanışdır. Biz brendin mütəxəssislərini ənənəvi italyan qəhvəsi hazırlamaq təcrübəsini eyni həvəsi olanlarla bölüşməyə dəvət edirik.
15.00-17.00
Elisabetta Ragagnin (Ca 'Foscari Universiteti) tərəfindən SEMINAR VƏ SEMİNARLAR
Qeydiyyatdan Sonra
Landmark Konfrans Zalı. İpək Yolu boyunca xüsusi qastronomik dayanacaq: Azərbaycan mətbəxi.
16.00 - 17.00
SALAM İTALİYA: NOVIKOVDAN MAXIM GOLOVIN İLƏ İCTİMAİ SÖNÜŞÜM
Pulsuz Giriş
Orientir Rotunda. İtalyan pendirləri və şərablarını birləşdirmək sənəti! Tats görüşəndə. Sirr deyil ki, Wine&Ceese axşam həzm etmək üçün ən yaxşı dəstdir. Bəs hansı növ pendirin şərabın notlarını açacağını necə bilmək olar ki, siz onu tam dadınasınız? Novikov Restaurant Group-dan qonağımız olan spiker onları ən yaxşı şəkildə necə birləşdirmək sirlərini bölüşəcək.
17.00 - 18.00
SALAM İTALİYA: SƏYAHƏT EKSPERTİ EMILIA IBRAHIMOVA İLƏ İCTİMAİ SÖZLÜKLƏR
Pulsuz Giriş
Orientir Rotunda. İtaliyada səyahət etməyi xəyal edin. Roma, Siciliya, Toskana və ya Florensiya haqqında eşidəndə ürəyiniz daha tez döyünür? Yaxşı, bizimki kimi! Burada İtaliyada səyahət etmək üçün ən yaxşı məsləhətlərini və tövsiyələrini bölüşəcək böyük bir natiqimiz var. Ola bilsin ki, bu, səfərinizi tezliklə planlaşdırmağa işarədir!
19.00 - 23.00
“Dörd Mövsümdə BİR DƏFƏ”
Giriş haqqı var
Four Seasons Hotel - Zafferano Restoranı. Nağılda olduğu kimi, Four Seasons Hoteldə yerləşən Zafferano Restoranının terrası əsl italyan həyətinə çevriləcək, burada bazar günləri ailələr və dostlar birlikdə yemək, içmək, söhbət etmək və gülməkdən həzz almaq üçün toplaşacaqlar.
Qonaqlarımızın uzun səyahəti gün batımında qonaq barmen Marco Dongi tərəfindən hazırlanmış xüsusi aperitiflər və aşpaz Pizzaiolo Aleksandr Slutu tərəfindən hazırlanmış əsl Neapolitan pizza seçimləri ilə başlayacaq. Axşam ən yaxşı italyan ənənəsinə uyğun olaraq, rəssam dekorator Mədinə Quliyevanın kuratorluğu ilə qurulmuş uzun masa ətrafında oturaraq davam edəcək. Burada baş aşpaz Renato Rizzi tərəfindən hazırlanmış ləzzətli yeməklərdən ibarət menyu, ən yaxşı İtaliya şərab zavodlarının şərabları ilə birləşdiriləcək. Bakının ulduzlu səması altında şam yeməyi,